8.Sekretne Receptury Yerby

Posted on Posted in type-pl

Jeśli tutaj trafiłeś to zapewne odkryłeś już jakie zalety daje picie Yerbki 🙂

Wiele razy jednak słyszę, że jest problem z cierpkim smakiem Yerby. A co by było gdyby Yerba była bardzo smaczna w Smaku i miała swoje właściwości? 🙂

Smak yerby przez długi okres był dla mnie ciężki do zniesienia, ale po pewnym czasie doszedłem do wniosku że należy to traktować trochę jak picie Szota Wódki. Wypić i czekać na efekty, na które nie trzeba było długo czekać.
Jednak w końcu zacząłem się zastanawiać co by było gdyby Yerbe można pić ze smakiem?
Zacząłem więc eksperymentować z połączeniami smakowymi, i w tej chwili udało mi się zebrać takie łączenia które najlepiej mi za smakowały i wręcz pokochałem i dzisiaj nie potrafię sobie dnia wyobrazić bez Yerby.
Pewnie mieliście tak z kawą 🙂 A ja z Yerbą.

A teraz do sedna, wybrałem parę przepisów z którymi chciałbym się z wami podzielić które wywrócą smak waszej Yerby do góry nogami i sprawi że pokochacie ten smak, i będziecie zalewali i zalewali aż będzie sama woda a wy będziecie zdziwieni „Co już cała wyparzona??” 🙂

Zacznę od najlepszego:

Top1: „Rumankowo-Żurawinkowy Aromat” Mega receptura, muszę jakoś go nazwać 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

-jedna saszetka Rumianku

-jedna saszetka herbaty żurawinowej

-1-3 Listki Mięty

(można dodać skórkę od limonki)

-trochę mniej niż 1/2 naczynia Yerba Mate „Rosamonte”  (około -> 50 g – 70 g)WAŻNE(z inną odmianą Yerby będzie inny smak)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przyrządzania:

1.wsypujemy Yerba Mate

2.Rozcinamy obie saszetki i dodajemy zawartość do yerby (można wymieszać)

3.Wrzucamy Listki mięty

4.Zalewamy Yerbę wodą maksymalnie 80 Stopni tylko do poziomu Całego SUSZU, i czekamy minutę

5. Gdy woda zostanie wchłonięta przez cały SUSZ, zalewamy resztą wody do całej zawartości naczynka.

6.Zatykamy palcem górę Rurki i wkładamy rurkę do naczynka.

7. Czekamy około 10 minut aż się zaparzy się cała mieszanka i możemy pić.

 

Taką miksturkę możemy zalewać nawet do 5 Razy i powinna trzymać smak.

Smacznego 🙂


Drugi przepis będzie dostępny tutaj dopiero Jutro.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *